Welkom op onze website!


Laat ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Ilona Griffioen-van Beek, geboren op 15 februari 1983 in Amsterdam.

Mijn hele leven hebben mijn ouders al honden gehad, bouviers en een boerenfox. Mijn moeder is 25 jaar actief geweest als hondentrainster bij de hondenschool van de Dierenbescherming in Aalsmeer en vanaf zeer jonge leeftijd ging ik al met haar mee :)


Toen ik 10 jaar oud was leerde ik de Portugese Waterhond kennen. Ik heb met "Tres" getraind op de hondenschool en het examen behaald. Zij was eigendom van haar fokker, Linda Willems-Dekker, maar woonde bij kennissen in het dorp.

Mijn eerste eigen PWD, Goya (Querida Goya Ysatis v/d Duca Vallei), kocht ik toen ik 14 jaar was. Zij is een nichtje van Tres. Goya ging altijd overal mee naar toe. Ik heb haar getraind in gehoorzaamheid en behendigheid. Wij beleefden ook veel plezier aan het showen in Europa en Amerika en niet zonder resultaat :) Goya is Nederlands, Duits, Belgisch, Luxemburgs, Amerikaans & Internationaal Kampioen en we behaalden ook mooie resultaten in de Junior Handling.


Eind augustus 2000 zijn Goya en ik samen 6 maanden naar Amerika geweest. Wij verbleven bij een fokker van Portugese Waterhonden en Bouviers des Flandres in Maryland. Ik heb Goya altijd zelf voorgebracht op de shows in Amerika en was ook super trots toen ze kampioen werd met 4 majors!

Tijdens mijn verblijf in Amerika heb ik Goya laten dekken door een Amerikaanse reu genaamd Dare (Aarion Turn Around Highwood), In Nederland is Goya bevallen van haar eerste nestje op 7 april 2001. Zo is het allemaal dus begonnen.

Met groot verdriet heb ik op 21 augustus 2007 afscheid van Goya moeten nemen. Ze zal ontzettend gemist worden. Ik koester alle mooie herinneringen die ik heb aan onze avonturen samen. Ze was zo'n gewelige hond en zal altijd een speciaal plaatsje in mijn hart hebben. Gelukkig hebben wij prachtige kinderen en kleinkinderen van Goya waarin ze altijd zal blijven voortleven.

Mijn kennelnaam, Casa Hoya's, was nog niet geregistreerd toen het eerste nest geboren was, (de eerste 2 namen die ingediend waren werden afgewezen) vandaar dat zij geen kennelnaam hebben. Casa betekend "Huis" in het portugees en Hoya's is een mix van de namen Goya (mijn eerste hond) en Hoy, een paard waar ik jaren voor gezorgd heb. Goya, Hoy en ik waren altijd samen op pad.

We hebben tot nu toe dertien nestjes gefokt en verwachten eind 2021 een nieuw nestje.
Bekijk de Puppy Pagina voor meer informatie

INFO